Am început să practic Taiji în februarie 2014, când am descoperit cu bucurie Academia Artasia.
După îndelungi căutări, găsisem o școală ce propunea cursuri ce se aliniau cu programul încărcat al unui om de agenție.
„Când elevul este pregătit, apare și profesorul!”, mi-au spus atunci Carmen și Răzvan, cei doi dascăli care mi-au ghidat, cu răbdare și perseverență, pașii în învățarea Taijiquan stilul Chen, cu aplicarea principiilor tradiționale ale școlii chineze.
De atunci, am practicat neîntrerupt Taiji, am aprofundat tehnica și am descoperit multiplele deschideri și celelate practici la care ai acces prin Artasia: de la Daoyin Qigong, Yoga Taoistă, Tayin, Wushu, Meditație Taoistă sau Limbă și Cultură Chineză.

Prin mijlocirea Artasia, am putut urma stagii anuale și masterclass-uri susținute de maeștri invitați, printre care am avut privilegiul de a-l întâlni chiar pe maestrul tutore al școlii – Yang Song Quan, promotor al stilului Chen de Taiji tradițional din China.
Disciplina Taiji de la Artasia constituie o practică excelentă pentru regăsirea echilibrului omului modern, în lumea agitată în care trăim. Te disciplinează, îți deschide o altă perspectivă, îți dă noi înțelesuri. Te încarcă cu energie și îți dă flexibilitate.
Cred cu tărie că Taijiquanul merită să fie promovat, pentru a fi cunoscut de cât mai mulți care să poată profita de excelentele lui beneficii. Pentru mine este o ancoră prețioasă în tumult.
E o bucurie și o onoare să fac parte din echipa de traineri și să pot ajuta cât mai mulți cursanți să descopere această disciplină sub egida Artasia.
Cred că, pe lângă entuziasm, apartenența la acest mic trib Taiji creează… dependență benefică!