A 18 a generatie a familiei Chen, Chen Zhao Pi este un venerabil maestru al Chen Taijiquan-ului.

Din copilarie a inceput sa invete de la tatal sau “boxul familiei Chen”, asa cum era cunoscut acest stil in acele vremuri, stil transmis din generatie in generatie de la Chen Wang Ting, intemeietorul de drept al Chen Taijiquan.

Dupa moartea tatalui sau si-a continuat acest drum sub indrumarea unchilor sai Chen Fa Ke si Chen Yan Xi. De asemenea a studiat istoria familiei si teoria Taijiquan-ului in paralel cu practica asidua de zi cu zi.

La varsta de 21 de ani a plecat din locul natal, satul Chen Jia Gou si a inceput sa predea “boxul” familiei sale. Dupa sapte ani s-a reintors si a initiat o scoala de Wushu, continuind in felul acesta activitatea de transmitere a stilului familiei Chen.

La varsta de 35 de ani, cand faima scolii din Chen Jia Gou a inceput sa se raspandeasca, a decis sa calatoreasca prin China si sa predea Taijiquan-ul, prima invitatie fiind chiar in capitala Beijing.

Au urmat multi ani in care cu daruire a transmis Taijiquan atator oameni. Valoarea sa de maestru a fost recunoscuta in toata China, dar nu acesta era adevaratul scop al vietii sale.

A declarat ca misiunea sa este sa gaseasca Taijiquan-ul ancestral, acela care respecta principiile fondatorilor.

Taijiquan-ul este o arta cu mai multe directii: arta sanatatii, arta martiala, arta transformarii interioare. Iar Chen Zhao Pi a fost interesat in principal de cea care duce catre transformarea interioara, asa cum de exemplu unchiul sau Chen Fa Ke a fost interesat de eficacitatea martiala si a creat asa-numitul “Taijiquan practic”.

Astfel s-a orientat catre a crea un sistem unitar, in care formele erau orientate catre o eficacitate interioara (neigong), partea martiala nefiind un scop in sine. A selectat din multitudinea de forme pe cele care respectau aceste principii ancestrale, dar a si adaugat unele forme noi, cum ar fi: secventa cu doua sabii sau cea cu bastonul.

De asemenea a aranjat partea de Qigong si meditatie pentru nivelele avansate de practica si a initiat pregatirea pe nivele a practicantilor.

De aceea il privim ca fiind maestru fondator al scolii noastre de Taijiquan.

Maestrul Chen Zhao Pi si-a dedicat intreaga viata descoperirii adevaratului drum al Taijiquan-ului. Contributia sa in clarificarea originii, istoriei si teoriei Chen Taijiquan, apoi mai departe in transmiterea acestei cai este incontestabila, o serie de lucrari care ii apartin fiind astazi o marturie vie.

Desi a trecut printr-o perioada de grea suferinta odata cu schimbarea regimului politic in China (revolutia culturala) a cautat sa-i inteleaga chiar si pe cei care i-au facut rau, considerand ca ceea ce i se intampla este doar o etapa pe drumul catre Taiji, Supremul Absolut.

Este considerat pe drept cuvant “un om de o mare virtute”!