Grupa mixta, luni 18:30 – 19:30

Perioada: 7 octombrie – 11 noiembrie 2019

“Formele Intaririi Sanatatii” reprezinta o succesiune de miscari accesibile oricui, ce ne pun in legatura cu toate segmentele corpului exersand articulatiile, muschii si tendoanele.

Principalele beneficii sunt:

  • aranjarea corpului, postura corecta a coloanei
  • coordonarea corpului in miscare
  • cresterea flexibilitatii articulatiilor

Aranjarea corecta a articulatiilor si a coloanei vertebrale reprezinta primul pas catre echilibrul psiho-emotional.

Perioada: 18 noiembrie – 23 decembrie 2019 /  6 ianuarie – 10 februarie 2020 / 17 ianuarie – 23 martie 2020

Formele intoarcerii la copilarie (Tong Zi Gong) este o denumire folosita in China antica pentru acele exercitii de intindere a corpului care aveau ca scop refacerea esentei corporale (Jing) sau mentinerea acesteia la un nivel propice deschiderii meridianelor si activarii esentei vitale (Qi).

Cu alte cuvinte scopul este regenerarea, revenirea la un corp cat mai sanatos, suplu, vital, dar si la o minte cat mai deschisa, spontana, pura.

O astfel de conditie a corpului si a mintii este specifica doar perioadei copilariei, cand exista din plin Jing si Qi, iar modelarea de orice fel se poate face cu usurinta.

Principiile exersarii sunt cele ale vechiului Qigong Taoist:

  • in timpul exersarii corpul trebuie sa fie cat mai relaxat
  • ritmul este lent si continuu
  • se alterneaza partea dinamica de intindere cu partea de relaxare

Perioada: 30 martie – 11 mai 2020

Conform traditiei taoiste tineretea este mai mult decat starea de sanatate!

Este longevitate exprimata prin dorinta omului de a-si cunoaste si intelege cat mai bine propria viata.

In general, perioada de tinerete este caracterizata de exuberanta atat din punct de vedere fizic cat si psihoemotional. Este ceea ce dobandim prin aceasta practica: la orice varsta asiguram dozarea, conservarea si cultivarea a ceea ce in Medicina Traditionala Chineza se numeste esenta vitala, energie sau qi.

Intr-un mod natural corpul dobandeste rezistenta, echilibru, tinuta iar interiorul moralitate si demnitate.

Perioada: 18 mai – 22 iunie 2020

In cadrul acestui modul accentul va fi pus pe modul de exersare: ritm lent si continu,  relaxare din ce in ce mai profunda.

In realizarea posturilor atentia se orienteaza mai ales in zona taliei (punctul de plecare in miscare) si a zonei Ming Men, denumita in mod simbolic “poarta vietii”, cu rol major in deschiderea meridianelor.

Astfel exersarea trece dincolo de partea fizica, de muschi si tendoane, apar primele senzatii ce tin de activarea interiorului!

Aceasta modalitate de exersare ne aduce primele rezultate mai importante in practica – aranjarea naturala a respiratiei si cresterea fluxului vital la nivelul meridianelor, cresterea imunitatii, mai multa claritate mentala si mai multa intelegere a aspectelor emotionale.

De asemenea, dobandim mai multa usurinta in obtinerea relaxarii – atat fizic cat si psihic.