„Cultivă sanatatea, armonia si increderea, atunci succesul si bunastarea apar in mod firesc”

Lao Zi

In prezent oamenii se confruntă permanent cu stresul, care are ca si consecinte lipsa de energie sau de vitalitate, diverse boli, relații dificile cu cei din jur, probleme legate de îndeplinirea obiectivelor propuse. Astfel apare o stare de confuzie si neclaritate legata de propria fiinta și drumul personal in viață.

Stresul este o lipsa de adaptare fata de stimulii exteriori sau o capacitate redusa de raspuns fata de diversi factori, iar singura cauza este dezechilibrul dintre minte si corp. Oamenii folosesc tot mai mult mintea si tot mai putin corpul in realizarea diferitelor obiective. Perceptia asupra corpului fizic devine tot mai slaba, dovada fiind postura incorecta, dureri lombare, dureri articulare, deformari ale coloanei vertebrale chiar la varste tinere. In schimb interiorul devine tot mai agitat, perturbarile emotionale si relationale tot mai mari, oboseala tot mai evidenta, altfel spus se instaleaza stresul.

Opusul stresului este relaxarea. Dar relaxarea nu inseamna doar odihna, somn, plimbari prin parc sau aer curat, alergare sau exercitii de fitness. Relaxarea reala inseamna armonia, echilibrul sau unitatea dintre aspectele contrarii ale fiintei noastre, dintre interior si exterior, dintre minte si trup. De mii de ani Orientul vorbeste despre aceasta aliniere sub forma teoriei yin-yang, dar si mai mult a creat metode practice, care au trecut proba timpului, dovedindu-si eficacitatea in sensul despre care vorbeam mai sus. Iar metodele practice inseamna miscarea inteligenta sau miscarea perfecta.

Asadar este tot mai evident că un mod de viață sănătos inseamna un corp inteligent, suportul pentru o minte clara si vie, pentru echilibru, pentru liniste, succes și împlinire personală.

Avand grija de corpul nostru intr-un mod inteligent, avem grija de destinul nostru.

In acest sens Artasia – Academia de Arte Asiatice promoveaza in Romania metode traditionale de imbunatatire a calitatii vietii, un fel de „mens sana in corpore sano” chinezesc, stravechi, autentic, practic aceeasi viziune intr-o alta forma, menita sa completeze ceea ce occidentalului ii lipseste pentru a se implini pe sine si care practic inseamna sa realizam ca in fiecare moment pe care il traim viata are sens!

Organizam workshopuri si programe pentru:

  • reducerea stresului
  • “gimnastica creierului”
  • echilibru psiho-emotional
  • sanatatea osteo-articulara
  • sanatate feminina
  • autocunoastere si dezvoltare personala

Tehnicile si exercitiile acestor programe au la baza principii din Medicina Traditionala Chineza si forme stravechi de miscare cum ar fi Tai Chi si Daoyin-Qigong.

“Calitatea Vietii este mai importanta decat Viata in sine”

Alexis Carrel

CONTACT:

tel: 0727772289/0727772288