TAIYIN – aceasta este denumirea practicilor feminine de transformare interioara in China. De-a lungul timpului insa, acest termen nu s-a bucurat de o prea mare popularizare asa cum s-a intamplat cu alte discipline precum  – tai chi, qigong sau wushu-kungfu. A aparut astfel necesitatea traducerii sale intr-un mod cat mai explicit.

Etimologic Taiyin insemna “Supremul Feminin” sau “Supremul Yin”, sau cu alte cuvinte nivelul cel mai inalt in intelegerea naturii feminine. Pentru a ajunge la acest nivel este necesara parcurgerea unui drum lung de modelare interioara, de autodescoperire si de intelegere cat mai profunda a propriei naturii.

In zilele noastre insa, femeia este mai putin orientata catre interior, catre cunoasterea si exprimarea propriului model, dimpotriva, este incurajata sa imite alte modele, cele care se promoveaza dintr-un motiv sau altul. Si nu este de mirare ca doar putine se implinesc ca femei, unele sunt nefericite, chiar daca sunt consierate de succes.

Astfel denumirea “Arta Modelarii Feminine” este mai potrivita pentru femeia emancipata a zilelor noastre. Este bine ca ea sa inteleaga faptul ca, indiferent ce vrea sa faca, reusita este o arta!