In occident termenul Nudan este cunoscut mai mult sub denumirea de “alchimie interna feminina”, insa am putea traduce acest termen si ca “sanatate feminina” caci acesta este principalul beneficiu al acestui mod de exersare a corpului.

Exercitiile Nudan actioneaza in primul rand asupra sistemului hormonal impiedicand degradarea femeii si mai mult imbunatatind permanent conditia sa de la interior la exterior.

Astfel practica Nudan este indispensabila oricarei femei care doreste cu adevarat sa isi imbunatateasca calitatea vietii, sub orice aspect.

Deasemenea am putea considera exersarea Nudan ca reprezentand “cosmetica naturala” cu rezultatele cele mai trainice, deoarece se bazeaza doar pe activarea resurselor interioare, inepuizabile in principiile active proprii sanatatii, frumusetii si tineretii feminine.

In traditia asiatica se considera ca a cauta tineretea doar in exterior, pe baza diferitelor metode cosmetice de infrumusetare este insuficienta.  Pentru ca tineretea sa reprezinte mai mult decat o piele fara riduri este necesar sa realizam acest proces de regenerare si infrumusetare si in interiorul nostru.