In China practica de transformare interioara a femeii se numeste TAIYIN.

Termenul TAIYIN este format din doua cuvinte “TAI” care insemna maret, suprem si “YIN” care se traduce prin subtil, ascuns, feminin. Astfel in traducere libera Taiyin insemna “Supremul feminin”,sau cu alte cuvinte, nivelul cel mai inalt in intelegerea naturii feminine.

Taiyin isi are originea in stravechea filosofie taoista care considera ca in evolutia spirituala omul trebuie sa acorde atentie atat corpului cat si interiorului.

Astfel practica Taiyin presupune un ansamblu de metode practice prin care se urmareste: sanatatea si autocunoasterea feminina, modelarea corporala, trezirea intuitiei si cresterea capacitatii de intelegere a realitatii.

Intreaga teorie si practica a Taiyin-ului se bazeaza pe faptul ca natura femeii este diferita de cea a barbatului. In traditia chineza femininul si masculinul sunt asociate celor doua Principii Universale YIN si YANG care sunt intr-o dinamica permanenta, intr-un proces continuu de transformare, fiecare continandu-l pe celalat intr-o stare potentiala.

Cele doua elemente sunt reprezentate grafic astfel: o linie intrerupta simbolizeaza yin-ul (–), iar o linie continua yang-ul (-). Putem deduce caracterul multiplu al femininului in opozitie cu caracterul unic, solitar al masculinului.

Asadar, in viata si evolutia femeii sunt necesare modalitati care sa acopere multiplele aspecte prin care ea se manifesta. Aceste metode se regasesc in practica Taiyin!

Cu ce ar trebui sa inceapa o femeie care isi doreste sa inceapa un proces de autocunoastere si transformare interioara?

Cu modelarea corporala! Ea presupune cunoasterea corpului, abilitatea de coordonarea a segmentelor sale, cresterea rezistentei sale, intelgerea “mesajelor” pe care acesta ni le transmite.

In plus pentru o femeie, corpul reprezinta “cartea ei de vizita”, este expresia infloririi ei in plan fizic. Modelarea corporala inseamna deasemenea exersarea acelor parti ale corpului care tin de feminintate, si anume: talie (subtire), solduri (armonioase), abdomen (suplu si puternic), picioare (flexibile si puternice). Idealul este un corp puternic si armonios in conformitate cu tipologia fiecareia.

Insa, pentru o femeie doar modelarea fizica nu este suficienta pentru a reusi sa-si construiasca o viata de calitate. Astfel in Taiyin modelarea corporala este urmata de modelarea morala sau modelarea caracterului.

In acest sens foarte important este sa ne descoperim “propriul model interior”.

Orice femeie este frumoasa! Cu o singura conditie: sa-si descopere propriul model interior si sa il exprime. Este vorba despre un mod liber si firesc de a trai, care face din viata noastra o arta: arta de a trezi si amplifica aspectele ce tin de feminitatea proprie, arta de a ne modela armonios forta feminitatii, arta de a stii cum sa folosim propria personalitate feminina pentru a avea succes, pentru a fi implinite.

In descoperirea propriului model un rol important il are cunoasterea tipologiei si arhetipului feminin caruia ii apartinem.

Cea mai avansata etapa in practica Taiyin este NUDAN (alchimia feminina). Nudan reprezinta esenta Taiyin-ului pentru ca se refera direct la transformare, la a dobandi o sanatate feminina optima.

Nudan este indispensabil oricarei femei care doreste sa isi imbunatateasca cu adevarat calitatea vietii, indiferent sub ce aspect.

Pe de-o parte, Nudan este cosmetica cea mai naturala si cu rezultatele cele mai trainice, bazata doar pe resursele interioare. Pe de alta parte prin transformarea (alchimizarea) esentei feminine Nudan este drumul nostru cel mai sigur catre elevarea permanenta a constiintei.

Asadar practica Taiyin presupune: sanatate si autocunoastere feminina!