Taichi-ul este o experienta, care a adus realizari deosebite in toate domeniile esentiale ale vietii mele: sanatate, profesie, relatii.

In anul 1994 am inceput studiul artelor martiale si in 1996 am luat contact pentru prima data cu Taijiquan (Tai Chi) ca fiind o practica interna, ceva foarte diferit de tot ceea ce facusem pana atunci. Inca de la inceput am fost fascinat si am continuat sa invat cat mai multe despre aceasta arta a miscarii.

In 1998 l-am cunoscut pe Alin Zhong de la care am aflat mai multe despre aspectele profunde ale practicilor interne.

Alin Zhong este primul meu profesor, cel care m-a sustinut in primele calatorii din China, de asemenea cel care mi-a deschis mintea si drumul catre majoritatea profesorilor si maestrilor de la care continui sa invat.

 Anul 2004 a adus prima calatorie in China pentru a studia Taijiquan-ul si am inceput cu latura stiintifica a acestuia la Institutul de Educatie Fizica si Sport din Shanghai, sub indrumarea profesorului-cercetator Zhu Dong.

De atunci si pana in prezent, in fiecare an (2-5 luni/an) studiul teoretic si mai ales practic al acestei arte a continuat astfel:

Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Beijing, unde pe langa aprofundarea  Taijiquan-ului am studiat si Daoyin – Gimnastica Traditionala Chineza pentru sanatate, precum si Medicina Traditionala Chineza cu maestrul  Zhang Guan De si profesorul Zhang Jian

Academia  de Kung Fu traditional din Muntii Wudang,  unde am inteles ca Taijiquan-ul este esenta culturii si traditiei chineze, ghidul fiind maestrul Yuan Xiu Gang

Beijing Chenjiagou Taijiquan Training Center, in cadrul caruia practica si studiul Taijiquan-ului atinge nivele din ce in ce mai profunde, sub indrumarea de exceptie a maestrului Yang Song Quan.

De doua ori pe an, vacantele din Romania devin stagii intensive de studii in China!

Multumesc inca odata si pe aceasta cale maestrilor si profesorilor de la care am invatat:

  • Alin Zhong (Romania) din 1998
  • Steve Zhu Dong (Shanghai, China) din 2004
  • Yuan Xiu Gang (Wudang Shan, China) din 2005
  • Zhang Guang De (Beijing, China) din 2007
  • Yang Song Quan (Beijing, China) incepand cu 2011