Tai Chi este o arta a miscarii care are la baza principiul perfectiunii!

Este caracterizata de un ritm lent, de relaxare si continuitate a miscarilor.

Aceasta forma de miscare apartine stiintei stravechi, dar in acelasi timp este recunoscuta si de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind “cel mai bun exercitiu pentru sanatate”.

De ce sa practicam Tai Chi Chuan?

  • pentru a creste gradul de perceptie a corpului fizic
  • pentru a obtine armonie si coordonare in miscare
  • pentru a calma mintea si a creste capacitatea de intelegere
  • pentru a redeveni constienti de valoarea spiritului uman
  • pentru intelegerea propriului destin

Tai Chi este o modalitate de refacere, imbunatatire si mentinere a sanatatii intr-un mod natural, accesibil oricui, indiferent de varsta si conditie fizica (de la copii, tineri, adulti si pana la persoanele de varsta a 3a).

Unul dintre marile beneficii ale practicii Tai Chi, cu siguranta foarte apreciat in aceasta era in care traim (inconjurati tot mai mult de tehnologie) este refacerea legaturii dintre Minte si Corp, dintre Constiinta si Corp.

Prin miscarile sale lente, usoare, relaxate, realizate intr-o stare de calm, cu atentia orientata asupra detaliilor, legatura dintre Constiinta si Corp devine tot mai buna. Creierul este “exersat” intr-un mod unic, specific odata cu exersarea intregului corp.

Cu alte cuvinte Tai Chi este si o “gimnastica a creierului”, ce creeaza astfel posibilitatea de activare a unor zone corticale noi, care in conditii obisnuite ar ramane nefolosite.

Asadar Tai Chi este o forma de autocunoastere. O forma de regasire a propriei noastre armonii interiore (Corp – Minte – Suflet) intr-un mod placut, natural prin cel mai simplu act pe care omul il poate face: Miscarea.

De aceea atat in Orient cat si in Occident Tai Chi Chuan este cunoscut de mult timp ca un dans de viata lunga si o veritabila meditatie in miscare.