La cursurile organizate de Academia Artasia, invatatura este transmisa la fel ca in Scoala din China a Maestrului Yang Song Quan, urmarindu-se prin parcurgerea celor noua nivele esentiale o intelegere gradata a aspectelor practice, dar si teoretice ale Tai Chi Chuan-ului.

Primele trei nivele pun accentul pe deschiderea corpului, dobandirea unei coordonari specifice, dezvoltarea inteligentei corporale, atingerea unui anumit grad de maiestrie in exersarea miscarilor.

Mai intai invatam miscarile, apoi asiguram legatura intre acestea, iar la incheierea primelor trei nivele incepe procesul de deschidere a meridianelor postnatale.

Urmatoarele trei nivele se adreseaza dobandirii aliniamentelor interioare, deschiderii meridianelor si activarii resurselor originare. Modul de exersare a secventei Tai Chi se schimba usor atat din punct de vedere tehnic, cat si ca orientare a atentiei.

In aceasta etapa invatam practic metoda de activare si de folosire a esentei vitale (Qi). Principalele beneficii ale acestei etape sunt reprezentate de o imbunatatire substantiala a sanatatii, inteligenta emotionala, echilibru in viata relationala.

Ultimele trei nivele corespund atingerii maiestriei interioare si exprimarii acesteia in toate aspectele vietii. Este etapa la care incepem sa intelegem ca Tai Chi este Tao.

Prin parcurgerea acestor trei etape putem intelege de ce Tai Chi este Arta Armoniei in Miscare, o Cale de autocunoastere si intelegere mai buna a Vietii.