In cadrul cursurilor Artasia am gasit ceea ce cautam: stiinta, arta si filosofia pastrarii sanatatii prin miscare.

La inceput mai timid, apoi corpul a inteles miscarea, mintea a inteles corpul si impreuna au urmat spiritul. Corp, minte si spirit ca sa exprimi Unicul din tine si pentru tine, sa gasesti  echilibrul, sa gasesti Unitatea. E un limbaj atat de simplu si complex in acelasi timp: sa simti emotiile in gesturi, in atitudine, in privire, si mai ales in miscare. Sa iesim din cadrele in care ne-am inchis singuri, de bunavoie, pentru a accepta sa ne privim in fata pana in strafundul sufletului, sa constientizam “fluxul vietii” care circula in interiorul nostru si pe care il percepem prin toate organele interne, sa realizam, de fapt, ca  Sursa din care s-a nascut inteaga manifestare este in noi, ca facem parte din manifestarea Universului.

“Dansul miscarilor” pe care l-am descoperit la cursurile Astasiei,au trezit in mine dorinta de le studia si nici acum nu stiu in care ma regasesc cu adevarat: in Taichi, Taiyin, Daoyin sau Yoga Taoista , de ce nu, chiar in Wushu!

Placerea, patosul, inflacararea, profesionalismul, nu stiu ce cuvant sa folosesc care sa  exprime  atitudinea, comportamentul, felul diferit de predare a acestor cursuri de catre fondatorii Artasiei, Razvan si Carmen, ale caror miscari fluide,  circulare, gratioase ,curgatoare, de cautare continua,  izvoresc din interiorul lor, si a caror manifestare imi provoaca, atunci cand ii privesc, o stare de liniste,pace, beatitudine si nevoie de  reintregire cu Universul.

Daca aveti aceleasi dorinte, daca simtiti nevoia de a va descoperi “profunzimile”, “eu-ul interior”, va asteptam alaturi de noi….si sa nu uitam ca tot ce misca, traieste, este viu.