Maestrul ZHANG GUANG DE s-a nascut in anul 1932, intr-o familie de medici din orasul TangShan, in provincia Hebei din China.

Provenind dintr-o familie de medici chinezi cu traditie, el a manifestat de la o varsta frageda un puternic interes fata de artele martiale chinezesti Wushu si fata de metodele de imbunatatire si intarire a sanatatii prin forme de miscare.

Incepand cu anul 1955 studiaza in cadrul Departamentului de Wushu al Institutului de Educatie Fizica din Beijing (acum Universitate) unde a ramas pana in prezent, progresand de la nivelul de student pana la nivelul de Profesor Senior al Universitatii.

In anul 1974 este diagnosticat ca avand o boala foarte dificila, ce ii provoca alergii foarte grave, boala care nu putea fi tratata medical. In aceasta perioada el a intreprins un studiu intensiv al Medicinii Traditionale Chineze, in particular a metodelor de DaoYin (ce constau in a ghida si a conduce fluxul de energie interna Qi in interiorul corpului) si a TaiJiQuan-ului.

Bazandu-si munca pe o profunda si larga cunoastere a formelor traditionale, Profesorul Zhang GuangDe a aranjat un sistem care combina metodele traditonale de DaoYin, cu exercitii fizice studiate stiintific si cu o cultivare mentala specifica. Prin acest sistem de intarire a sanatatii – DaoYin Yang Sheng Gong – Profesorul Zhang a reusit sa isi invinga propria boala si astfel sa ofere sperante la sute de mii de pacienti.

In China metoda sa de Qigong medical a fost oficial recunoscuta de catre Ministerul Sanatatii si este folosita in numeroase spitale si sanatorii ca adjuvant in tratarea diverselor afectiuni.

In anul 1992 Profesorul Zhang GuangDe a fost premiat de catre Statul Chinez pentru calitatea sistemului sau de Qigong si incepand cu anul 1996 metodele DaoYin Yang Sheng Gong au fost introduse in Programul National de Pregatire Fizica si pentru Sanatate, iar Profesorul Zhang a primit din partea Federatiei Chineze de Wushu titlul de ” Unul dintre primii o suta Mari Maestrii de Wushu “.

In anul 1998 i-a fost conferit gradul 8 Duan in Wushu de catre Federatia Chineza de Wushu. Doar zece profesori in lume au obtinut acest nivel.

De cand a creat Sistemul DaoYin Yang Sheng Gong, Maestrul Zhang GuangDe a continuat sa studieze si in acelasi timp sa impartaseasca cunostintele sale prin stagii regulate, vizite in multe tari din intreaga lume inclusiv Europa si America, la momentul actual sistemul sau fiind raspandit in peste 70 de tari si numarand peste 4 milioane de practicanti.

In prezent Maestrul Zhang GuangDe este Profesor si Cercetator la Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Beijing (Departamentulul de Wushu), Director General al “Centrul de DaoYin Yang Sheng Gong – Zhang GuangDe”, Membru Permanent si Vice-Secretar al Asociatiei Chineze de Cercetare a Wushu-ului.

Maestrul Zhang GuangDe continua sa calatoreasca in intreaga lume pentru a prezenta beneficiile DaoYin-ului la mii de oameni. Deseori apare la Televiziunea Nationala Chineza si este autorul a numeroase carti ce prezinta Sistemul DAOYIN Yang Sheng Gong.