Am inceput sa practic Tai Chi in 2007, dupa ce , intr-o zi am vazut la televizor o demonstratie de Tai Chi. Am fost fascinata de “curgerea” si armonia miscarilor. Nu mai vazusem asa ceva. Parea totul atat de simplu, de firesc, de natural.

Am cautat cursuri de Tai Chi in Bucuresti si asa am gasit Academia Artasia!

Ce am invatat in acesti ani de practica? Am inteles ca ceea ce se spune despre Tai Chi, si anume ca este “meditatie in miscare”, nu este doar o formulare incitanta si exotica.

Practicarea Tai Chi-ului cultiva si armonizeaza corpul si mintea, si nu la nivel abstract, ci intr-un mod foarte aplicat, in viata de zi cu zi: invatarea posturii corecte a corpului, cresterea mobilitatii articulatiilor, tonifierea musculara, cresterea capacitatii de concentrare si coordonare. Si nu in ultimul rand, invatam prin taiji sa ne relaxam prin miscare.

Am adaugat la exersarea Taijiquan-ului si Daoyin-Qigong, gimnastica pentru sanatate si longevitate constatand ca cele doua se completeaza si se potenteaza reciproc pentru cresterea calitatii vietii. Ce inseamna asta de fapt? Inseamna o mai buna cunoastere personala, o intelegere mai profunda a lumii in care traim, o imbunatatire a relatiilor interpersonale.

Practicarea Taiji si Daoyin – Qigong inseamna si deschiderea spre o alta civilizatie si cultura, cea chineza, spre filosofia si spiritualitatea daoista.

Asa ca, atunci cand executi o miscare care se numeste “Cocorul alb isi deschide aripile”, sau “Dragonul de aur scuipa perla”, sau “Tigrul apara muntele primavara”, parca este cu totul altceva decat orice alt sport. In practicile daoiste exista intotdeauna si o poveste …

…asa cum este si povestea mea, la care, din anul 2015, am adaugat si activitatea de trainer.

Va invit asadar la cursurile Artasia pentru a va face povestea vietii mai frumoasa!