Arma care exprima cel mai bine spiritul artelor martiale din Muntii Wudang este sabia!

Traditia sabiei si simbolismul ei este legata de intelepciunea maestrilor care au fost inspirati de acele locuri in creearea formelor de exersare cu aceasta arma.

Sabia, prin miscarile sale elegante, artistice, aproape ca un dans, ca o curgere de apa exprima foarte bine acest lucru, care este calea naturala sau calea lui Dao.

Miscarile sabiei sunt uneori largi, alteori scurte, uneori blande, alteori rapide si puternice, uneori circulare, alteori directe, uneori taie, alteori inteapa. In complexitatea lor, aceste miscari exprima spiritul artelor martiale si a traditiei taoiste din Muntii Wudang.

Sabia este considerata regina armelor. Dobandirea maiestriei in manuirea si stapanirea acestei arme necesita timp indelungat.

Se mai spune, ca odata ce ai dobandit maiestria in manuirea sabiei, intr-un timp scurt poti invata si stapani oricare alta arma.

Sabia este in acelasi timp simbolul Spiritului. Se spune: abilitatea de a manui sabia este o stare de spirit. Fiecare etapa in exersarea sabiei este si o etapa a propriei evolutii interioare si in felul acesta, sabia exprima puterea Spiritului Uman.