1. Oricand este loc de a te simti mai bine in propriul corp

TaiChi exerseaza toate segmentele corpului in deplina coordonare unele cu celelalte asigurand: alinierea, sincronizarea si unitatea acestora. Astfel devii mai constient de propriul corp, dobandesti suplete, mobilitate si usurinta.

  1. Oricand este loc de o sanatate mai buna

Conform Medicinei Traditionale Chineze o sanatate buna are la baza principiul holistic. Aceasta inseamna ca sanatatea fiecarui organ depinde de sanatatea tuturor celorlalte organe, aparate si sisteme care constituie corpul uman.

Fiind o miscare inteligenta, Taichi-ul actioneaza asupra unor puncte, zone si circuite cheie din corpul nostru imbunatatind si mentinand astfel o conlucrare si un echilibru intre toate partile sale componente, in principal organele interne, creierul si glandele endocrine.

  1. Oricand este loc de mai mult echilibru in viata emotionala

Conform Medicinei Traditionale Chineze, viata emotionala este consecinta unor transformari care au loc permanent in corpul nostru fizic si psihic. Aceste transformari sunt guvernate de Inima si Rinichi, aflate in polaritate yin-yang. Inima este asociata cu focul, care corespunde emotiilor, iar rinichii sunt asociati cu apa, care corespunde vitalitatii, hranirii.

Cand exersam TaiChi partea superioara a corpului se relaxeaza, “focul inimii coboara”, ceea ce se traduce prin calmarea emotiilor.

In acelasi timp exersarea trenului inferior activeaza energia rinichilor, atunci spunem ca “apa rinichilor urca”, ceea ce aduce pe langa vitalitate si stabilitate, centrare, control, liniste interioara.

  1. Oricand este loc de o mai buna relationare cu cei din jurul tau

Taichi are la baza principiul Yin-Yang care este legea armoniei, a echilibrului, a

perfectiunii. Intelegerea aceastei dualitati Yin-Yang prin propriul corp in miscare, ne conduce treptat catre o relatie corecta cu noi insine, cu partenerul de cuplu, cu familia, cu toti cei din jurul nostru si in general cu propria viata.

  1. Oricand este loc de o minte mai clara, vie, calma, relaxata

Taichi este o adevarata gimnastica a creierului. Coordonarea specifica a corpului in miscarile de Taichi activeaza noi arii corticale, echilibreaza functionarea celor doua emisfere cerebrale, intarzie degradarea celulelor neuronale, favorizand procesul de neurogeneza.