In vechile texte asiatice de cultivare feminina se vorbeste despre existenta a trei tipologii feminine: Fata Pretioasa, Fata Imaculata si Fata Misterioasa.

Cunoasterea tipologiilor feminine fundamentale ne ajuta sa ne intelegem pe noi insene ca femei, sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne exprimam cu naturalete in orice situatie. In acelasi timp, putem orienta relatiile noastre, mai ales relatia cu barbatul  catre armonie.

Tipologiile sunt tendinte ale manifestarii si exprimarii femeii, trei modalitati de cunoastere a realitatii, in corespondenta cu anumite trasaturi specifice, atat fizice cat si psiho-emotionale.

Nu exista tipologie pura si nu exista o tipologie superioara alteia!

Din punct de vedere spiritual sunt egale si corespund unor idealuri catre care femeia aspira.

Orice femeie, de oriunde, este un amestec de caracteristici din cele trei tipologii, insa are o dominanta, care arata modul specific prin care ea poate sa se inteleaga pe sine insasi.

In interior poate sa isi trezeasca orice calitate specifica unei alte tipologii, dar modul de exprimare ar trebui sa fie conform idealului pe care il are in viata.

  • Fata Pretioasa – prima tipologie feminina

Mai este denumita Fata de Jad (Yu Nu, in limba chineza).

Corespunde tipologiei asiatice, pe care o mai denumim Tipologia I.

Trasaturile ei definitorii sunt: constitutie fizica fragila, aspect exterior delicat, o exprimare in general eleganta, gratioasa, puritate interioara, tendinta catre elevare si rafinament.

Asimilarea trasaturilor acestei tipologii si desavarsirea lor se face cel mai bine prin dans clasic, dans chinezesc, anumite tipuri de dans sacru, iar evolutia catre Fata de Jad presupune asa-numita practica elevata.

  • Fata Imaculata – a doua tipologie feminina

Mai este denumita Fata cea Vesela (Su Nu, in limba chineza).

Aceste denumiri simbolizeaza capacitatea de control a energiei sexuale si a emotiilor.

Corespunde tipologiei indo-europene sau Tipologia II, ale carei trasaturi definitorii sunt: actiunea, anduranta, maternitatea, voluptatea, senzualitatea corporala, seductia, constitutie fizica foarte feminina.

Dansul oriental sau indian este indicat pentru asimilarea acestor trasaturi, iar ca exersare interioara avem la dispozitie practica voluptoasa.

  • Fata Misterioasa – a treia tipologie feminina

Se mai numeste Fata cea Neagra (Xuan Nu, in limba chineza)

Denumirile sugereaza yin-ul, instinctul, ceea ce este ascuns.

Corespunde Tipologiei III, care are drept trasaturi definitorii instinctualitatea, forta sexuala, devotamentulul, spiritul de luptator, vitalitatea, constitutia fizica atletica.

Asimilarea unor astfel de trasaturi se poate realiza prin anumite tipuri de dans tribale sau africane, care completeaza asa-numita practica instinctuala de exersare si transformare a interiorului

2019-03-04T12:53:12+00:00
Go to Top