Meditatia Taoista. Linistea interioara si cultivarea vietii

  • Sambata 17 octombrie 12:30 – 16:00 si Duminica  18 octombrie 10:00 – 13:30

  • Str. Verzisori, nr. 17, et. 1, Bucuresti (zona Timpuri Noi – Tineretului)

PRET WORKSHOP

400 lei
  • pret promotional pana la 10 octombrie 350 lei

Dintotdeauna oamenii au cautat in diferite feluri Linistea, Armonia, Fericirea. Chinezii denumesc aceasta stare TAO.

Tao este armonia dintre trup si spirit, dintre om si natura. De aceea exersarea corpului a fost cel mai important pas al omului pe drumul lui Tao, stiinta straveche a miscarii devenind azi principala metoda de prevenire a bolilor, de imbunatatire a sanatatii si de prelungire a vietii.

Aceeasi stiinta straveche a miscarii ne vorbeste si despre nemiscare, fiind necesar ca cele doua aspecte sa fie in echilibru.

In principal miscarea produce deblocarea, curgerea si cresterea fluxului energetic de-a lungul meridianelor, iar nemiscarea relaxeaza si regenereaza.

In acest Workshop vom pune accentul pe intelegerea si aprofundarea starii de Liniste, importanta acesteia pentru sanatate, dar si in viata de zi cu zi precum si in practicile interne. De asemenea vom practica meditatia in diverse posturi (asezat la sol, asezat pe scaun, in picioare).

Vom avea o parte teoretica pentru a intelege ce inseamna starea de liniste, ce este meditatia, care sunt etapele in meditatie si care sunt conditiile necesare pentru a medita.

De asemenea vom practica cateva exercitii pentru pregatirea corpului inainte de meditatie, dar si miscari recomandate pentru corp dupa timpul petrecut in meditatie.

Invata sa te relaxezi in postura corecta, sa cresti perceptia asupra corpului, sa conduci Qi-ul prin meridiane – astfel in mod natural starea de meditatie va aparea.